Content Management and Capture

 View Only
  • 1.  usersettings.json not reflected in UI

    Posted 24 days ago

    I'm trying to implement a usersettings.json file for a pre-existing Datacap application. The file is being detected and parsed by the application, but the settings aren't being reflected in the user interface.

    I think I'm doing it right - I have a "defaultValue" and a "resetValue" for all the settings I wish to explicitly set, along with a "version" for each section.

    Here is an example:

      "datacapweb.client.JMonitor":{
          "visibleAttrs":{
              "defaultValue":[
               {"id":"qs_qid"},
               {"id":"pb_batch"},
               {"id":"qu_status"},
               {"id":"qu_task"},
               {"id":"qs_start"},
               {"id":"pb_UserID"},
               {"id":"pb_ndocs"},
               {"id":"pb_pages"}
              ],
              "resetValue":[
               {"id":"qs_qid"},
               {"id":"pb_batch"},
               {"id":"qu_status"},
               {"id":"qu_task"},
               {"id":"qs_start"},
               {"id":"pb_UserID"},
               {"id":"pb_ndocs"},
               {"id":"pb_pages"}
              ],
              "version":2
          },
          "docInfo": {
            "defaultValue": 2,
            "resetValue": 2,
            "version":2
          }
      }

    In this example I would expect the Job name to not appear in the Job Monitor, but it's still there when I log in (it had been explicitly included originally by the user, and I would expect this entry to override the user's settings).

    We haven't bounced any of the servers nor any databases - is that necessary?

    p.s. I know the file is being read and parsed because there were a couple of formatting errors in my first cut, and the application barfed on it when I logged in. I fixed the formatting errors and the error messages went away.



    ------------------------------
    Tom DeLuca
    ------------------------------


  • 2.  RE: usersettings.json not reflected in UI

    Posted 23 days ago

    This may help. 

    https://www.ibm.com/support/pages/managing-user-settings-administratively-ibm-datacap-navigator



    ------------------------------
    Duke Lam
    ------------------------------



  • 3.  RE: usersettings.json not reflected in UI

    Posted 23 days ago

    Hey Duke - thanks for the link.

    I'd love to get some assurance from IBM that this feature actually works before screwing myself into the ground trying to figure out what's wrong.

    Beyond that, I wonder if I'm leaving something out - for example, I'm not including the "width" attribute in the visibleAttrs arrays.

    Is there a way to export the settings for a user to see how the JSON is formatted? Then I can use that as a template for setting the global defaults.



    ------------------------------
    Tom DeLuca
    ------------------------------



  • 4.  RE: usersettings.json not reflected in UI

    Posted 23 days ago
      |   view attached

    Hey Tom, 

    I normally use that link to edit small section of what I want.  I have not play around with the rest value hence didn't expand on that.
    As for exporting the setting, we normally just take that json file and put it in your apps.  Just like the link.

    ie... You can add the usersettings.json file at the following location: <applicationdir>\configuration\usersettings.json For example, c:\Datacap\TravelDocs\configuration\usersettings.json</applicationdir>

    As exporting the sample template, you mean you don't want to type from the screen print?  LOL.
    Here is what I have. 





    ------------------------------
    Duke Lam
    ------------------------------

    Attachment(s)

    txt
    usersettings.txt   8 KB 1 version