Tape Storage

 View Only
  • 1.  Tapes are not mounting

    Posted Wed January 16, 2019 07:46 AM
    I am facing a very strange issue on the environment all of sudden my all the existing tapes are not mounting throwing only this message, I have tsm very old version 5.5 so can't get support as well, we have a plan to upgrade but as of now all the function has stopped, i have 2 lib manager who is catering to server TSM100, and library manager is tsm1 and tsm 6 i am facing issue on tsm 1 not able to understand where to dig and i have restarted the lib manager twice and checked the path and drive is online. please suggest and mount wait is only 2 minutes.




    ------------------------------
    Prem Singh

    ------------------------------


  • 2.  RE: Tapes are not mounting

    Posted Thu January 17, 2019 09:50 AM
    ​Enter 'q reply' and see if it is waiting on a response for something. 

    Also, query your activity log to find out what exact tape it is waiting on.  Is that tape already in use elsewhere?

    Is the VIO or the library door full or left open? 

    It is possible that if this has been hung for a long time, you may have to restart the TSM server to refresh the library.


    ------------------------------
    Brenda Collins
    Sr. Principal Storage Admin
    Medtronic
    Moundsview MN
    ------------------------------



  • 3.  RE: Tapes are not mounting

    Posted Tue January 22, 2019 07:25 AM
    Brenda,

    Thank you for the help and comment issue is resolved actually migration was not happening and i don't have scratch tapes i have somehow manage one scratch tape after that migration started and reclamation is started working now all fine thank you

    Thanks
    Prem


  • 4.  RE: Tapes are not mounting

    Posted Fri January 18, 2019 04:07 AM
    Hi Prem,

    Seems odd that you have 2 library managers and 1 library client? Does each library manager manage a dedicated library partition?

    Could you check the library and drive paths (q path) on each TSM server, managers and clients.
    And also do a 'q drive' to check the drive status.

    Cheers
    Darren

    ------------------------------
    Darren Sanders
    Principal Consultant
    Celerity Ltd

    http://www.celerity-uk.com
    #ibmchampion storage
    ------------------------------



  • 5.  RE: Tapes are not mounting

    Posted Tue January 22, 2019 07:29 AM
    Hi,

    Thank  you now issue is fixed it is very strange for me as well 2 library manager but what is the justification we received from incumbent is all Sap backup is on one library and all another backup on 1 library manager. where we have LTO5 for sap backup and LTO3 for all other backup.

    ------------------------------
    Prem Singh

    ------------------------------