Cognos Analytics with Watson

 View Only
Expand all | Collapse all

Report throwing error while running from Report view/Shortcut

  • 1.  Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Thu October 27, 2022 04:19 AM
    Hi,
    We have a report which is running fine while running as a developer like editing reports and running 
    the same thing when we run for multiples companies using report view/shortcut/report property run, then it throws an error 



    Is this issue is with value prompt or parameters or need to do modify any settings in report view.

    Thanks

    ------------------------------
    P S
    ------------------------------

    #CognosAnalyticswithWatson


  • 2.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Thu October 27, 2022 06:13 AM

    You're probably going to need to check the log files to get some meaningful info:

    https://www.ibm.com/support/pages/how-troubleshoot-caf-wrn-2082-errors-cognos-analytics-11



    ------------------------------
    Chris Turner
    ------------------------------



  • 3.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    IBM Champion
    Posted Fri October 28, 2022 04:59 AM
    There is a detailed IBM Support web page which describes how to locate a full error description for this error you have reported in Cognos:

    https://www.ibm.com/support/pages/how-troubleshoot-caf-wrn-2082-errors-cognos-analytics-11

    I hope this helps.

    ------------------------------
    Alan S Bluck
    Director
    ASB Software Development Limited
    Ringwood, Hampshire, England
    0044 7710612479
    ------------------------------



  • 4.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    IBM Champion
    Posted Thu October 27, 2022 06:13 AM
    Hi P,

    It would be useful to check for #201 within your cognosserver.log file. You would be able to see more information about this issue.

    Best regards,

    ------------------------------
    Patrick Neveu
    Positive Thinking Company
    ------------------------------



  • 5.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Fri October 28, 2022 04:50 AM
    Not a direct answer to your question, but I would also recommend allowing more users access to see detailed error messages.
    It can help a lot if you have users logging issues as they can then be asked to provide the full error they receive, it also helps to avoid trawling the logs for the majority of things as well.

    ------------------------------
    jonathan chesterton
    NHS Supply Chain
    ------------------------------



  • 6.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Mon October 31, 2022 05:15 AM
    Hi,
    Thanks for the reply
    this is the error message from the log.

    "XQE-GEN-0010 Found an internal error: 'XSql - parameter Company doesn't exist."

    ------------------------------
    P S
    ------------------------------



  • 7.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Wed November 02, 2022 06:33 AM
    We do not see errors while running as a developer 
    while running with Report View/Shortcut getting this error:
    "XQE-GEN-0010 Found an internal error: 'XSql - parameter Company doesn't exist."
    Can some one please help with this?

    Thanks!!

    ------------------------------
    P S
    ------------------------------



  • 8.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    IBM Champion
    Posted Wed November 02, 2022 07:03 AM
    Where is the parameter being defined in the report? Is it a prompt, or something from the underlying model?

    ------------------------------
    Paul Mendelson
    ------------------------------



  • 9.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Wed November 02, 2022 07:18 AM
    Hi Paul,
    Yes parameter is defined on the report as a prompt,
    I am passing that company parameter to 2 different queries to filter the data, after filtering there is a left outer join between those two queries
    the joined query is the main data set that is used for the report.

    I figured out the issue that is coming with the Master-Detail relation which is defined for the page set.
    if I remove the Master-Detail relationship I' am unable to achieve the Pageset in the reporting.

    ------------------------------
    P S
    ------------------------------



  • 10.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Wed November 02, 2022 07:24 AM
    Not sure which version you are running but there are a couple of APAR's on the support site that detail this issue with master detail relationships. Both point to upgrades as the potential fix.


    PH05532: XSQL PARAMETER DOESN'T EXIST.
    Ibm remove preview
    PH05532: XSQL PARAMETER DOESN'T EXIST.
    A relational report containing Master Detail Relationships to a parameter fails with XQE-GEN-0010 Found an internal error: 'XSql
    View this on Ibm >


    PH37691: XQE-GEN-0010 FOUND AN INTERNAL ERROR: 'XSQL - PARAMETER DOESN'T EXIST.'. FOR GLOBAL PARAMETER THAT DOES EXIST
    Ibm remove preview
    PH37691: XQE-GEN-0010 FOUND AN INTERNAL ERROR: 'XSQL - PARAMETER DOESN'T EXIST.'. FOR GLOBAL PARAMETER THAT DOES EXIST
    XQE-GEN-0010 Found an internal error: 'XSql - doesn't exist.'.
    View this on Ibm >



    ------------------------------
    jonathan chesterton
    NHS Supply Chain
    ------------------------------



  • 11.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    Posted Wed November 02, 2022 08:41 AM
    Hi Jonathan,
    We are using 11.R7 and I have visited the above IBM pages before.
    It's stated as Local Fix as a solution.

    ------------------------------
    P S
    ------------------------------



  • 12.  RE: Report throwing error while running from Report view/Shortcut

    IBM Champion
    Posted Fri November 11, 2022 03:33 AM
    Hi, The first one should be fixed with 1.1.2 and the second one appears to be an error with global parameters only. Is your error reproducible with other reports? Did maybe something change with the parameter in the report specification and the parameter properties from the Cognos Portal may be outdated? Did you try to fix the report by removing this parameter completely (also in the Cognos Portal properties) and add it afterwards again?

    ------------------------------
    Philipp Hornung
    ------------------------------