Business Analytics

Expand all | Collapse all

localisation and }LocalizedDimensionAttributes cube not being created

  • 1.  localisation and }LocalizedDimensionAttributes cube not being created

    Posted Tue October 13, 2020 09:54 AM

    Hi All,

    I have an issue with the localisation set up in TM1 whereby the }LocalizedDimensionAttributes cube is not being created. I'm following the below instructions. (show Control objects is on)  

    "Translating your model"

    https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/en/SSD29G_2.0.0/com.ibm.swg.ba.cognos.tm1_dg_dvlpr.2.0.0.doc/c_perfmod_localizing_youir_model.html

    "Translating dimension names"

    https://www.ibm.com/support/knowledgecenter/en/SSD29G_2.0.0/com.ibm.swg.ba.cognos.tm1_dg_dvlpr.2.0.0.doc/t_tm1_localizing_dimension_names.html


    In a TI process i ran.

    DimensionAttrInsert( '', 'Caption', 'A');

    The Caption attribute is now in the }DimensionAttributes dimension, however there is no }LocalizedDimensionAttributes cube

    Can anyone help or suggest a work around?

    Thanks,

    Regards,

    Paul



    ------------------------------
    Paul Brann
    ------------------------------


  • 2.  RE: localisation and }LocalizedDimensionAttributes cube not being created

    Posted Wed October 14, 2020 10:00 AM
    The localization cube (}LocalizedDimensionAttributes) won't be created until you run the TI function that looks like this:

    DimensionAttrPutS( 'Modèle', 'Model', 'Caption', 'fr' ); 

    FYI - You can also create the localization cubes manually (using the ODATA API).  As long as the cube is created with the correct dimensions in the correct order it will be the localization cube.  Screenshot to show you what the cube should look like...



    ------------------------------
    Stuart King
    IBM Planning Analytics Offering Manager
    ------------------------------