Cognos Analytics

Expand all | Collapse all

I setup home page for custom role but it;s not working

  • 1.  I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Tue April 06, 2021 02:26 PM
    Hi Team,

    I setup home page using custom role from below path but it;s not working. and did features customization with same custom role it;s not working .. thanks advance for any help on this.



    ------------------------------
    Rajitha Kalluri
    ------------------------------


  • 2.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 02:41 AM
    Hi Rajitha

    You have to select the specific home page - i only see here 'Home Page' , there has to be a different name here.
    Furthermore, it is good to check , under advanced which priority this customization has (when a users has 2 roles, with each another customization and a different home page, then Cognos picks the first, unless there is a differnt priority setting)

    succes, Paul Peeters

    ------------------------------
    Paul Peeters
    ------------------------------



  • 3.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 02:35 PM
    I am not seeing  option to change role priority. here is the screen shot . I changed the report name also having an same issue.



    ------------------------------
    Rajitha Kalluri
    ------------------------------



  • 4.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 04:41 PM
    It should be under advanced.  Do you need to scroll down more?  Hard to tell from your screen shot.




    ------------------------------
    Todd Schuman
    ------------------------------



  • 5.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 05:07 PM
    somehow it;s not showing to me.. which browser did you use it?

    ------------------------------
    Rajitha Kalluri
    ------------------------------



  • 6.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 05:11 PM
    I'm using Chromium Edge

    ------------------------------
    Todd Schuman
    ------------------------------



  • 7.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 05:19 PM
    thank you i got it.

    ------------------------------
    Rajitha Kalluri
    ------------------------------



  • 8.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 08:19 AM
    Hi Rajitha,

    I would check the priority level.  See below for "Resolving conflicts when a user has multiple roles".  Find out what other roles are being used and lower them.


    Customizing roles - IBM Documentation

    ------------------------------
    Todd Schuman
    ------------------------------



  • 9.  RE: I setup home page for custom role but it;s not working

    Posted Wed April 07, 2021 05:19 PM
    thank you i got it.

    ------------------------------
    Rajitha Kalluri
    ------------------------------